Τα οφέλη ενός blog για την επιχείρησή σας

Τα οφέλη ενός blog για την επιχείρησή σας

Το διαδίκτυο έχει εισβάλει πλέον στη ζωή μας με τρόπο καθηλωτικό, καθώς οι χρήστες του παγκοσμίως ανέρχονται στους άνω των 5 δις. Και κάπου εδώ εισέρχεται το blog και η σημασία της συμπερίληψής του στο marketing πλάνο σας.

Το blogging αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο όχι μόνο για την αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας και την προώθηση των προϊόντων ή υπηρεσιών σας, αλλά συνιστά και ένα πολύ καλό εργαλείο επικοινωνίας με το κοινό σας και διασφάλισης της εμπιστοσύνης από δυνητικούς πελάτες σας. Παρακάτω, θα δούμε τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην επιχείρησή σας η δημιουργία ενός blog και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλο ένα κανάλι στη στρατηγική σας.

 

1. Ενισχύει την “κίνηση” προς την ιστοσελίδα σας

Η επισκεψιμότητα σε μία ιστοσελίδα είναι ένας στόχος λίγο-πολύ κοινός. Οι τρόποι με τους οποίους βρίσκουν οι επισκέπτες τη σελίδα σας είναι και αυτοί λίγο-πολύ γνωστοί: μηχανές αναζήτησης, διαφημίσεις κλπ.

Σκεφτείτε τώρα την ιστοσελίδα σας. Πόσες επιμέρους σελίδες έχει και πόσο συχνά τις ενημερώνετε; To blogging είναι ένας καλός τρόπος να επιλύσετε και τα 2 αυτά προβλήματα. Κάθε ανάρτηση blog είναι άλλη μία καταχωρημένη σελίδα στον ιστότοπό σας, άρα μία ακόμα ευκαιρία να καταλήξετε στα αποτελέσματα αναζήτησης και να αυξήσετε τη επισκεψιμότητα μέσω της εμφάνισής σας στην οργανική αναζήτηση. Η ιστοσελίδα σας έτσι αξιολογείται ως ενεργή από την Google και άλλες μηχανές αναζήτησης και αυξάνεται η ορατότητά της.

 

2. Μπορείτε να “ανακυκλώνετε” περιεχόμενο για τα social media

Όταν το περιεχόμενό σας ανεβαίνει και διαμοιράζεται στα social media (Twitter, LinkedIn, Facebook, Pinterest), η έκθεσή σας αυξάνεται και γίνεστε ορατοί και σε νέο κοινό.

Το περιεχόμενο του blog μπορεί να λειτουργήσει ως μία πηγή περιεχομένου για τα social media σας, σας καθιστά άμεσα ενεργούς σε αυτά και σας βοηθά να ενισχύσετε τους δεσμούς σας με το υπάρχον κοινό σας, αλλά και να προσεγγίσετε νέο κοινό. Έτσι, μπορείτε να καλύψετε και ένα κομμάτι του περιεχομένου που θα δημιουργούσατε για τα social media, ενώ ταυτόχρονα να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

 

3. Βοηθά να προσελκύσετε εν δυνάμει πελάτες

Οι επισκέπτες που έρχονται στην ιστοσελίδα σας μέσω του blog σας μπορούν να γίνουν δυνητικοί πελάτες. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με το να συμπεριλάβετε τα ανάλογα call-to-action στα ποστ που κάνετε. Συνήθως αυτά έχουν τη μορφή ενός δωρεάν ebook, μιας δοκιμής, ενός webinar κλπ. Έτσι, δημιουργείτε ένα μέσο για τη δημιουργία μελλοντικών πελατών.

 

4. Δίνει μακροχρόνια αποτελέσματα

Η συνεπής και τακτική δημιουργία πολύτιμου για το κοινό σας περιεχομένου, σας δίνει ένα επιπλέον γόητρο: σας προσδίδει κύρος και σας καθιστά περισσότερο “αυθεντία” πάνω στο αντικείμενο για το οποίο δημοσιεύετε τα blogs σας. Επιπλέον, βοηθά στο να χτίσετε μία βαθύτερη εμπιστοσύνη με το κοινό σας και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, εν καιρώ.

Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε ότι το blog σας είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να ενημερώσετε το κοινό σας για τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη των προϊόντων / υπηρεσιών σας, ενώ δημιουργούν και ένα αίσθημα διαφάνειας, το οποίο βοηθά και τον εν δυνάμει πελάτη να διαμορφώσει μία πιο ολοκληρωμένη και ενημερωμένη άποψη για το τί προσφέρετε και το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα (γιατί να επιλέξει εσάς).

 

5. Σας βοηθά να μοιράζεστε τα νέα της επιχείρησής σας

Τα blog σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μοιραστείτε μία ενημέρωση ή κάτι καινούριο που θέλετε να γνωρίζουν οι αναγνώστες σας για εσάς. Μία νέα συνεργασία; Μία κοινωνική πρωτοβουλία; Μία άποψη ενός ειδικού; Εδώ μπορείτε να την παρουσιάσετε και να δείτε και να δώσετε και στο κοινό σας την ευκαιρία να σχολιάσει και να αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενό σας.

Με αυτή την έκθεση γίνεστε πιο προσιτοί και πιο ανθρώπινοι. Το κοινό σας έχει έτσι τη δυνατότητα να δει και άλλες πλευρές της επιχείρησής σας, πέρα από το τί πουλάτε: την κοινωνική και ανθρωπιστική σας ταυτότητα, τις αξίες σας, το όραμά σας.

 


Μήπως ήρθε λοιπόν και για εσάς η ώρα να ξεκινήσετε ένα blog στην ιστοσελίδα σας;

Επικοινωνήστε

Χάλκης 5, Νέο Ηράκλειο, Αττική

  • dummy2102838009

  • dummy2102838091

  • dummy info@logicsoft.gr

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις
Please fill the required field.

Search