5 λόγοι για τους οποίους μία ιστοσελίδα είναι απαραίτητη

5 λόγοι για τους οποίους μία ιστοσελίδα είναι απαραίτητη

Με την κυριαρχία των social media ως μέσο προβολής στο διαδίκτυο, μπορεί νά έχετε αναρωτηθεί: “χρειάζομαι όντως μία ιστοσελίδα για την επιχείρησή μου;” Η απάντησή μας είναι ΝΑΙ και θα σας παρουσιάσουμε 5 λόγους για να επενδύσετε σε μία ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας.

To 2021, 81% των καταναλωτών φέρονται να κάνουν έρευνα online προτού προβούν σε αγορά και το ίδιο ποσοστό πελατών θα μπορούσε να χαθεί από μικρές επιχειρήσεις χωρίς ιστότοπο. Και όταν ο κόσμος ξαφνικά απαιτούσε περισσότερη διαδικτυακή παρουσία σε σχέση με τη φυσική, εν όψει της πανδημίας, η ύπαρξη μίας ιστοσελίδας έγινε ακόμη πιο σημαντική.

Τα social media αναμφισβήτητα αποτελούν ένα πολύ καλό εργαλείο προβολής και προώθησης, όμως, ακόμα και τώρα, φαίνεται ότι η ιστοσελίδα είναι ακόμα ένα ζωτικής σημασίας κομμάτι για την επιχείρησή σας. Ας δούμε κάποιους ενδιαφέροντες λόγους για αυτό:

1. Μία ιστοσελίδα εμπνέει επαγγελματισμό και εμπιστοσύνη

Οι περισσότεροι καταναλωτές δεν εμπιστεύονται μια επιχείρηση χωρίς έναν καλό ιστότοπο. Μια καθαρή, μοντέρνα σελίδα που ενημερώνεται τακτικά και εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης, ενισχύει άμεσα την αξιοπιστία σας. Οι πιθανοί πελάτες θα σας εμπιστεύονται περισσότερο και θα έχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται σε ένα μέρος, συγκεντρωμένες και οργανωμένες. Στην ψηφιακή, πλέον, εποχή, αναμένουμε από τις επιχειρήσεις να έχουν παρουσία online. Ακόμη και η μικρότερη τοπική επιχείρηση χρειάζεται μία ιστοσελίδα.

Όλοι μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν μια σελίδα Facebook ή έναν λογαριασμό Instagram με ψεύτικα δεδομένα, και τα προφίλ αυτά μπορεί να μοιάζουν πάρα πολύ με τα δικά σας. Έτσι, ένας επαγγελματικός ιστότοπος νομιμοποιεί την εταιρεία σας με τρόπους που δε μπορούν να κάνουν άλλα κανάλια κοινωνικών μέσων.

2. Μία επιχειρηματική ιστοσελίδα θα σας φέρει νεόυς πελάτες και θα αυξήσει τις μετατροπές

Οι καλά βελτιστοποιημένοι ιστότοποι μπορούν να εμφανιστούν στην πρώτη σελίδα της αναζήτησης Google, προσελκύοντας νέους πελάτες που δεν έψαχναν συγκεκριμένα για εσάς, αλλά απλώς ίσως έκαναν μία παρεμφερή αναζήτηση. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα κάποιος να «βρει τυχαία» τον ιστότοπό σας σε σχέση με ένα προφίλ κοινωνικών μέσων. Επίσης, η σύγκριση μεταξύ εσάς και οποιασδήποτε ανταγωνιστικής επιχείρησης ή προσφοράς είναι ευκολότερη, όταν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη διαθέτουν επαγγελματικό ιστότοπο. Μη ξεχνάτε επίσης ότι μια ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη 24/7, οπότε είστε συνεχώς ορατοί στο κοινό σας.

Εάν επενδύσετε στο Google Ads ή στο Facebook Ads, μπορείτε να κατευθύνετε την επισκεψιμότητα απευθείας στον ιστότοπό σας. Στη σελίδα, οι δυνητικοί πελάτες σας θα έχουν όλες τις λεπτομέρειες για να πραγματοποιήσουν μια ενημερωμένη αγορά και μια παρότρυνση για δράση. Σελίδες με ενσωματωμένες αναδυόμενες φόρμες και ειδοποιήσεις push ενθαρρύνουν τους επισκέπτες του ιστότοπου να παραμένουν σε επαφή και να επιστρέφουν.

3. Η δημιουργία της δικής σας ιστοσελίδας είναι πολύ πιο εύκολη και λιγότερο ακριβή από ό, τι περιμένετε.

Η δημιουργία μίας αξιόπιστης και ελκυστικής ιστοσελίδας δεν απαιτεί υπερβολικά έξοδα ή υπερβολές στο σχεδιασμό της. Χρειάζεται έξυπνο σχεδιασμό, ο οποίος να ανταποκρίνεται και να προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους συσκευών, να είναι προσβάσιμη σε άτομα με ειδικές ανάγκες και να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς GDPR. Σκεφτείτε την ιστοσελίδα σας σαν την εικονική “βιτρίνα” της επιχείρησής σας: αποτελεί την πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο πελάτης σας και θα πρέπει να είναι προσεγμένη και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και το χαρακτήρα της επιχείρησής σας. Μην παραμελείτε το αισθητικό κομμάτι, επενδύστε στη λειτουργικότητα.

4. Μία ιστοσελίδα σας παρέχει τον πλήρη έλεγχο του μέσου σας.

Ο πρώτος λόγος για αυτό είναι το ότι μία ιστοσελίδα σας δίνει μεγάλη ελευθερία έκφρασης. Δεν μπορείτε να προσαρμόσετε την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον ίδιο βαθμό. Όλα τα στοιχεία σας πρέπει να έχουν την ίδια μορφή με τα υπόλοιπα. Εάν θέλετε πραγματικά να ξεχωρίσετε, ένας ιστότοπος είναι η απάντηση. Η απόλυτη ελευθερία σχεδιασμού σάς δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσετε την επωνυμία σας με μοναδικό τρόπο και να αναδείξετε τη φωνή και την προσωπικότητά της.

Ο έλεγχος της εικόνας σας σε μια ιστοσελίδα δεν αφορά μόνο το αισθητικό κομμάτι (π.χ. τα γραφικά και τη διάταξη). Εσείς αποφασίζετε τι να προβάλετε, οπότε αν έχετε νέες διαδικτυακές κριτικές, μαρτυρίες πελατών, βίντεο κ.λ.π., όλα αυτά μπορούν να παρουσιαστούν στην ιστοσελίδα σας.

Εάν έχετε δείγματα της δουλειάς σας (π.χ. μία συλλογή βίντεο ή φωτογραφιών) ή ενα portfolio, αυτή είναι επίσης μια ευκαιρία να τα προβάλετε με δημιουργικό τρόπο. Μπορείτε να τροποποιήσετε και να αλλάξετε οτιδήποτε στην ιστοσελίδα σας, έτσι ώστε να σας εκφράζει στο μέγιστο βαθμό.

Επιπλέον, η ιστοσελίδα σας είναι το δικό σας μέσο. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να ακολουθείτε τους συνεχώς μεταβαλλόμενους κανόνες των κοινωνικών πλατφορμών και ενώ οι ίδιες οι πλατφόρμες αλλάζουν ή και καταργούνται (θυμάστε το MySpace;) ο ιστότοπός σας μπορεί να παραμείνει στην επιχείρηση για πάντα. Επίσης, οποιοσδήποτε χρήστης του Διαδικτύου μπορεί να αλληλεπιδράσει με τον ιστότοπό σας χωρίς να δημιουργήσει λογαριασμό, με τρόπο απλό και γρήγορο.

5. Η ιστοσελίδα βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής marketing

Μία ιστοσελίδα μπορεί συχνά να είναι το πρώτο μέρος όπου οι πιθανοί πελάτες αλληλεπιδρούν μαζί σας και μαθαίνουν για την επιχείρησή σας. Επίσης, μπορεί να είναι ο “τόπος ανακατεύθυνσης” τους επειδή ανακατευθύνθηκαν από ένα email, μια διαφήμιση στο Facebook ή μια ανάρτηση Instagram. Ίσως θέλουν να λαμβάνουν τα email σας και γι 'αυτό επισκέπτονται τον ιστότοπό σας - για να εγγραφούν.

Όλες οι προσπάθειές σας στο marketing, ανεξάρτητα από το εάν η επιχείρησή σας λειτουργεί στο διαδίκτυο ή εκτός αυτού, θα πρέπει να ξεκινούν από και να οδηγούν στη δική σας, καλή, ενημερωτική και ενημερωμένη ιστοσελίδα.

Η διαχείριση των καμπανιών είναι επίσης ευκολότερη όταν όλα είναι διασυνδεδεμένα και ο κοινός παρονομαστής είναι μία ιστοσελίδα. Έτσι, η ύπαρξή της αποτελεί μία προτεραιότητα και το πρώτο βήμα προς την επιτυχία.


Βλέπετε λοιπόν ότι μία ιστοσελίδα σας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα όσον αφορά στην προβολή και την αξιοπιστία σας. Εάν δεν έχετε ούτε μία βασική ιστόσελίδα, χάνετε μια τεράστια ευκαιρία να αυξήσετε την καλή σας φήμη και προβολή στο διαδίκτυο. Όσο πιο γρήγορα δημιουργήσετε μία, τόσο περισσότεροι πελάτες θα εμπιστευτούν την επωνυμία σας. Αυτός είναι ένας απλός και φθηνός τρόπος για να αυξήσετε τα έσοδά σας, να ενισχύσετε την αξιοπιστία της εταιρείας σας και να ισχυροποιήσετε την παρουσία σας στον κλάδο δραστηριοποιήσής σας.

Επικοινωνήστε

Χάλκης 5, Νέο Ηράκλειο, Αττική

  • dummy2102838009

  • dummy2102838091

  • dummy info@logicsoft.gr

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις
Please fill the required field.

Search