Dropshipping

Dropshipping


DROPSHIPPING: Η ONLINE ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ 2021

 

Ζούμε στο 2021 όπου η τεχνολογία έχει φτάσει στα ύψη της εξέλιξης της όπου μας επιτρέπει να κάνουμε σκέψεις έξω από το κουτί. Σκεφτείτε λοιπόν ένα επιχειρηματικό μοντέλο για ηλεκτρονικά καταστήματα τα οποία θα σας αποφέρουν μόνο κέρδη, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για αποθέματα, διαδικασίες συσκευασίας και αποστολής των προϊόντων.
Θα σας μοιάζει με κάτι φανταστικό, παρ' όλα αυτά υπάρχει και ονομάζεται DROPSHIPPING.

Εάν η ιδέα του Dropshipping σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και σκέφτεστε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου με μία πολύ μικρή αρχικά επένδυση,
χωρίς να σκέφτεστε τις εργασιακές διαχειρίσεις, τότε σας συνιστούμε να συνεχίσετε το διάβασμα στα παρακάτω!

Στο παρακάτω άρθρο θα ενημερωθείτε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πίσω από τις βασικές αρχές του Dropshipping, πώς να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, τα πλεονεκτήματα,
αλλά και το ρίσκο που συνοδεύει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.


Πώς λειτουργεί το Dropshipping;
Για να γίνει πιο κατανοητός ο τρόπος που λειτουργεί το Dropshipping, ας δούμε ένα απλό παράδειγμα:

 1. Ο κατασκευαστής κραγιόν «Α» πουλάει το προϊόν «βιβλίο» στον προμηθευτή/χονδρέμπορο «Β».
 2.  Ο προμηθευτής «Β» αγοράζει το βιβλίο σε μεγάλο απόθεμα και το διατηρεί στις αποθήκες του, μέχρι να το μεταπωλήσει σε εμπόρους λιανικής πώλησης.
 3.  Ο έμπορος «Χ», που διαθέτει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με είδη βιβλίων, συνάπτει μία συμφωνία συνεργασίας με τον προμηθευτή «Β» για το συγκεκριμένο βιβλίο.
 4.  Ο έμπορος «Χ» διαθέτει τώρα το βιβλίο στο ηλεκτρονικό του κατάστημα προς πώληση.
 5.  Ο πελάτης «Ψ» αναζητάει στο Διαδίκτυο το βιβλίο και βλέπει πως υπάρχει διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό κατάστημα του εμπόρου «Χ», από όπου και πραγματοποιεί την παραγγελία του, σε τιμή λιανικής.
 6.  Ο έμπορος «Χ», που έχει πρόσβαση στην ιστοσελίδα του προμηθευτή «Β», παραγγέλνει το βιβλίο από εκεί, σε μειωμένη τιμή χονδρικής. Πραγματοποιεί την πληρωμή και συμπληρώνει τα στοιχεία αποστολής προς τον πελάτη «Ψ».
 7.  Ο προμηθευτής «Β» λαμβάνει την παραγγελία και αναλαμβάνει να συσκευάσει και να αποστείλει το προϊόν στον πελάτη «Ψ», με την επωνυμία και τα στοιχεία του εμπόρου «Χ».


Τα πλεονεκτήματα του Dropshipping

Το Dropshipping είναι το κατάλληλο επιχειρηματικό μοντέλο για επιχειρηματίες οι οποίοι είναι πρόθυμοι να δοκιμαστούν σε διαφορετικές επιχειρηματικές ιδέες και να εμβαθύνουν στην αγορά και στις ανάγκες της με περιορισμένο κίνδυνο. Μερικά από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του Dropshipping είναι:

 1. Χαμηλό κεφάλαιο εκκίνησηςΤο νούμερο 1, ίσως, πλεονέκτημα που μπορεί να σας προσφέρει το Dropshipping είναι η δυνατότητα να ξεκινήσετε μία επιχείρηση με μικρό αρχικό κόστος, χωρίς δεσμεύσεις κεφαλαίων για αγορά αποθεμάτων. Πληρώνετε για ένα προϊόν, μόνο εάν έχετε πραγματοποιήσει την πώληση και έχετε λάβει τα χρήματα από τον πελάτη!
 2. Γρήγορο ξεκίνημα
  Το ξεκίνημα μίας επιχείρησης δεν υπήρξε ποτέ πιο εύκολο και πιο γρήγορο! Τα μόνα που θα χρειαστείτε, αρχικά, είναι ένα μικρό χρηματικό ποσό για την κατασκευή ενός e–shop, ένας υπολογιστής, σύνδεση στο Διαδίκτυο και ένας καλός προμηθευτής, που θα φροντίσει για όλα τα υπόλοιπα.
  Επίσης, μπορείτε να ξεκινήσετε το Dropshipping σας δημιουργώντας το δικό σας "store" σε διεθνή πλατφόρμες όπως Amazon,ebay και AliExpress.
 3. Εύκολη διαχείριση
  Η διαχείριση μιας επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου είναι σαφώς ευκολότερη, εφόσον δεν αναλαμβάνετε άμεσα τα ίδια τα φυσικά προϊόντα. Μέσω του Dropshipping, θέματα όπως η λειτουργία αποθήκης,παρακολούθηση αποθεμάτων,διαδικασία συσκευασίας,η αποστολή και η επιστροφή των προϊόντων δεν σας απασχολούν!
 4. Μειωμένο ρίσκο
  Το γεγονός ότι δε χρειάζεται να ελέγχετε τα αποθέματα και ό,τι συνεπάγεται με αυτό (έξοδα ενοικίου αποθήκης, πάγιοι λογαριασμοί, έξοδα συντήρησης, αποστολής προϊόντων κ.ά.) πέρα από το ότι σας εξοικονομεί χρήματα, ελαχιστοποιεί και τον κίνδυνο απώλειας, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζατε!
 5. Περισσότερες ευκαιρίες επέκτασης
  Ως αποτέλεσμα των πλεονεκτημάτων που ήδη αναφέραμε, το Dropshipping σάς επιτρέπει να αφιερώσετε όλον τον χρόνο και την ενέργειά σας στις πωλήσεις και στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας. Ακόμη, σας παρέχει τη δυνατότητα να προσφέρετε μία γκάμα δημοφιλών προϊόντων στο κοινό σας, δίχως επιπρόσθετα κόστη.

Τα μειονεκτήματα του Dropshipping

Ως επιχειρηματικό μοντέλο, το dropshipping, είναι αρκετά ελκυστικό ως προς την εφαρμογή του. Ωστόσο, όπως και κάθε εμπορική δραστηριότητα, δεν παύει να ενέχει -έστω και μικρότερο- ρίσκο, καθώς και ορισμένα πιο αδύναμα σημεία:΄

 1.  Μειωμένος έλεγχος
  Για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα το Dropshipping, απαιτείται όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την αλυσίδα εφοδιασμού να δρουν ως μία μονάδα με κοινό στόχο. Αυτό, όμως, δεν είναι πάντα εφικτό, καθώς ο έλεγχος της διαδικασίας μοιράζεται. Με αποτέλεσμα, τα λάθη της μίας πλευράς επηρεάζουν άμεσα και την άλλη.
  Γι’ αυτό, ακριβώς, κρίνεται ως εξαιρετικής σημασίας τόσο η επιλογή των συνεργαζόμενων προμηθευτών όσο και η οικοδόμηση στερεών βάσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης!
 2.  Έντονος ανταγωνισμός
  Λόγω της εύκολης εκκίνησης με ελάχιστο κόστος, οι επιχειρήσεις Dropshipping αυξάνονται συνεχώς, τόσο σε Ελλάδα όσο και στο παγκόσμιο. Ο μεγάλος ανταγωνισμός που υπάρχει, πολύ πιθανόν, να δημιουργήσει επιπτώσεις στα περιθώρια κέρδους ενός νέου ξεκινήματος. Παρ'όλα αυτά, μπορείτε να αποφύγετε τον ανταγωνισμό, επιλέγοντας να ασχοληθείτε με ένα συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς που δεν έχουν ασχοληθεί αρκετοί ή ,ακόμη, μπορείτε να ξεπεράσετε του ανταγωνιστές σας δουλεύοντας σκληρά στο Brand σας.
 3.  Περιορισμοί στο branding
  Ο εκάστοτε προμηθευτής σας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη συσκευασία και την αποστολή των παραγγελιών προς τους πελάτες. Αν και αυτό αποτελεί από μόνο του ένα από τα κυρίαρχα πλεονεκτήματα, όπως είδαμε παραπάνω για το Dropshipping, σας στερεί τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μία ξεχωριστή εμπειρία για τους πελάτες σας, μέσω προσαρμοσμένων πακέτων με το λογότυπό σας ή προσωποποιημένων μηνυμάτων στη συσκευασία!
  Ωστόσο,με μία προσεκτική αναζήτηση προμηθευτών, θα βρείτε αρκετούς που είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τον τρόπο και τις απαιτήσεις αποστολής που εσείς ορίζεται!


 Ξεκινήστε την δική σας επιχείρηση Dropshipping.
Το Dropshipping είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα μοντέλα e-commerce στον κόσμο το 2021, με τα στατιστικά να δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις Dropshipping έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν εώς και 50% επιπλέον κέρδος σε σύγκριση με φυσικές επιχειρήσεις που διατηρούν τα προϊόντα τους σε αποθήκες.
Έτσι, λοιπόν, το Dropshipping καθίσταται ως το ιδανικότερο ξεκίνημα για νέους επιχειρηματίες, εφόσον προϋποθέτει χαμηλό κεφάλαιο εκκίνησης, ενέχει περιορισμένο ρίσκο έναντι μεγάλων περιθωρίων κέρδους. Οι απαιτήσεις που έχει το Dropshipping είναι ένας υπολογιστής και η σωστή καθοδήγηση από εξειδικευμένους στο χώρο!


Με την ομάδα μας Logicsoft.gr θα αξιολογήσουμε τις ευκαιρίες για μακροπρόθεσμες επιχειρήσεις και θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πλάνο στρατηγικής. ξεκινήστε σήμερα και διεκδικήστε την θέση σας στην αγορά του Dropshipping!

Επικοινωνήστε

Χάλκης 5, Νέο Ηράκλειο, Αττική

 • dummy2102838009

 • dummy2102838091

 • dummy info@logicsoft.gr

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις
Please fill the required field.

Search