ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Προσοχή! Δεκάδες επιθέσεις και απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή σε Έλληνες οι οποίοι κατέχουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ τραπεζικό λογαριασμό e Banking, σύμφωνα πάντα με αναφορές που γίνονται στο Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI INSTITUTE) .

Αν λάβετε παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα τα οποία περιέχουν ως αιτιολογία την αλλαγή των τραπεζικών κωδικών σας στο email σας, η στο κινητό σας τα οποία δήθεν προέρχονται από τη Τράπεζα σας παρακαλείσθε:

Nα μην κάνετε κλικ σε σύνδεσμο που περιέχουν για να βάλετε τα στοιχεία εισόδου τραπεζικού λογαριασμού σας τα οποία στην συνέχεια σύμφωνα με το μήνυμα για λόγους ασφάλειας θα τροποποιήσετε !?

Να μην μοιράζεστε ποτέ προσωπικά στοιχεία (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου κ.λπ) ή προσωπικά οικονοµικά δεδοµένα (αριθµούς τραπεζικών λογαριασµών, προσωπικούς κωδικούς, αριθµούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ, κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών κ.λπ.)

Αν κάνετε κλικ και μεταβείτε σε κάποια σελίδα, ποτέ μην πληκτρολογήσετε κωδικούς πρόσβασης όσο αληθινή και αν μοιάζει.

Αν έχετε αμφιβολία για την αυθεντικότητα ενός μηνύματος επικοινωνήστε με την Τραπεζα σας σε κάποιο τηλέφωνο ή σε email που θα βρείτε με δική σας αναζήτηση σε επίσημη ιστοσελίδα τους και όχι μέσα από το ίδιο το ύποπτο μήνυμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες εφόσον το κρίνουν σκόπιμο μπορούν να επικοινωνούν για συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικές με το διαδίκτυο στο Ινστιτούτο μας (CSI INSTITUTE) στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Tηλεφωνικά: 2111 82 18 18
Στέλνοντας e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

και με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να καταγγέλλουν παράνομες δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας : Τηλεφωνικά : 111 88, Στέλνοντας e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR

Επικοινωνήστε

Χάλκης 5, Νέο Ηράκλειο, Αττική

  • dummy2102838009

  • dummy2102838091

  • dummy info@logicsoft.gr

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις
Please fill the required field.

Search